Patiënten met bed en al in vrachtwagen bij ziekenhuis-verhuizing

  • -

Patiënten met bed en al in vrachtwagen bij ziekenhuis-verhuizing

Categorie : NIEUWS

Zo’n 340 patiënten van het Amphia-ziekenhuis in Breda verhuizen vandaag van de locatie Langendijk naar de nieuwbouw op locatie Molengracht. Zeker 44 bedlegerige patiënten worden met bed en al in speciaal ingerichte vrachtwagens vervoerd.

© Amphia-ziekenhuis Breda

Ongeveer elk kwartier vertrekt vandaag een vrachtwagen met vier patiënten onder politiebegeleiding. Langs de route zijn verkeersregelaars ingezet. De snelheid op de route is aangepast, zodat de voertuigen in één keer kunnen doorrijden en niet hoeven te stoppen bij kruisingen.

Luxe eenpersoonskamers
Het nieuwe ziekenhuis opent vandaag zijn deuren, maar dat betekent niet dat de andere locaties ook direct sluiten. Vanuit Langendijk gaan alleen de afdelingen gynaecologie, kindergeneeskunde en urologie direct over. De meeste poli’s verhuizen voorlopig nog niet. Die gaan later in etappes over naar het nieuwe complex.

Het nieuwe ziekenhuis, dat bestaat uit vier gebouwen, is via een lange gang verbonden aan het bestaande ziekenhuis op locatie Molengracht. Met de nieuwbouw krijgt het Amphia er 80.000 vierkante meter bij, met onder meer 16 moderne operatiekamers en 527 eenpersoonskamers met sanitaire voorzieningen. Ziekenzalen zijn er niet meer.

De plannen voor de samenvoeging werden zo’n 15 jaar geleden gemaakt, vertelt Olof Suttorp, voorzitter van de Raad van Bestuur, op het NOS Radio 1 Journaal. “We hadden te maken met een fusie van ziekenhuizen, die op zes verschillende plekken zaten. Daarom hebben we besloten om alles op één locatie te doen.”

Nieuwe werkprocessen
Aanvankelijk was het de bedoeling dat de plannen in 2017 gerealiseerd zouden zijn, voor zo’n 190 miljoen euro. De opleverdatum werd echter enkele keren opgeschoven en ook de kosten bleken hoger uit te vallen, op 225 miljoen euro.

Er komen zo’n 4500 medewerkers en medisch specialisten in het ziekenhuis te werken, waarmee het Amphia de grootste werkgever van de regio Breda is.

Bron: www.nos.nl

Facebooktwitterlinkedin

de Nederlandse Vereniging voor én door Leidinggevenden Operatieafdeling