LangeLand Ziekenhuis koppelt app BeterDichtbij aan Zorgplatform

  • -

LangeLand Ziekenhuis koppelt app BeterDichtbij aan Zorgplatform

Categorie : NIEUWS

Het LangeLand sluit als eerste ziekenhuis in Nederland de digitale dienst BeterDichtbij aan op Zorgplatform van ChipSoft. De betreffende data komen zo beschikbaar in het epd van het ziekenhuis, waardoor artsen snel kunnen terugzien wat er met de patiënt is besproken.

Via Zorgplatform kunnen patiëntgegevens vanuit epd’s, persoonlijke gezondheidsomgevingen (pgo’s) en andere digitale diensten gestructureerd worden uitgewisseld. Hierdoor beschikken zorgverleners binnen hun eigen epd snel over de aanvullende patiëntgegevens die door de aangesloten digitale diensten, zoals BeterDichtbij, beschikbaar worden gesteld met toestemming van de patiënt.

Marcel Slingerland, manager ict van het LangeLand Ziekenhuis, onderstreept het belang van deze koppeling. “Om veilige zorg te kunnen leveren, is het belangrijk dat onze zorgverleners over alle relevante informatie, gedocumenteerd in het elektronisch patiëntendossier, beschikken. Hier hoort ook de communicatie via moderne media zoals de BeterDichtbij app bij. Zorgplatform maakt dit mogelijk.”

ChipSoft en BeterDichtbij zien de aansluiting op Zorgplatform als een eerste stap. Er komen nog meer mogelijkheden, zoals BeterDichtbij-taken voor de zorgverlener op de werklijst van de poli. De feedback van de eerste zorgverleners die gebruik maken van deze nieuwe koppeling is daarbij volgens beide partijen essentieel.

Bron: www.skipr.nl

Facebooktwitterlinkedin

de Nederlandse Vereniging voor én door Leidinggevenden Operatieafdeling