Patiëntjes Maasstad racen in eigen bolide naar de OK

  • -

Patiëntjes Maasstad racen in eigen bolide naar de OK

Categorie : NIEUWS

Kinderen die een operatie moeten ondergaan in het Isala ziekenhuis in Zwolle kunnen voortaan zelf in een klein autootje naar de operatiekamer rijden. Het moet ervoor zorgen dat kinderen zich meer op hun gemak voelen vlak voor een operatie.

(Foto: Isala ziekenhuis)

De kinderen kunnen zelf van de voorbereidingsruimte naar de operatiekamer rijden. “Het geeft een kind de regie terug in een vreemde omgeving”, zegt verpleegkundige Bart Manting. “Want een operatie is voor een kind een hele happening: vreemde mensen, mondkapjes, rare geur, plakkers op je lichaam.”

Manting verzon het idee van het autootje zelf. Hij benaderde een lokale autogarage en die zag het helemaal zitten. “Wij leveren graag deze prachtige auto! Ik vind het belangrijk dat wij hier deel van kunnen uitmaken. Zo organiseren we samen een leuke afleiding op de OK”, vertelt autodealer Jeroen van der Schelde.

Veiligheid
Tijdens een ritje loopt er altijd een OK-medewerker mee die de veiligheid van het kind in de auto in de gaten houdt. Die kan ook de besturing op afstand overnemen.

Bron: rtvoost.nl

Facebooktwitterlinkedin

de Nederlandse Vereniging voor én door Leidinggevenden Operatieafdeling