OR akkoord met bindingspremie voor OK-medewerkers UMCG

  • -

OR akkoord met bindingspremie voor OK-medewerkers UMCG

Categorie : NIEUWS

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) mag personeel rond de operatiekamers een premie van 5.000 euro betalen om een personeelstekort te voorkomen. De ondernemersraad (OR) had kritiek op de werkwijze, maar ging wel akkoord met het plan. Dit moet er voor zorgen dat er altijd voldoende personeel aanwezig is om de operatiekamers draaiende te houden. De premie geldt alleen voor zittende medewerkers. Dit meldt RTV Noord.

Met het betalen van de premies is een bedrag van 3,5 miljoen euro gemoeid. Dit geld gaat naar operatie-assistenten, anesthesiemedewerkers, spoedeisende hulp verpleegkundigen, ic-verpleegkundigen en recovery verpleegkundigen. Als zij de premie wensen te ontvangen, moeten zij een contract tekenen waarin staat dat zij nog minimaal drie jaar in dienst blijven bij het UMCG. Ongeveer 700 medewerkers krijgen de kans op gebruik te maken van de premie.

Het idee stuitte onder andere op kritiek van het Martini Ziekenhuis in Groningen, maar ook de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra, vakbond FNV en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Nu de OR akkoord is gegaan, kan het plan uitgevoerd worden. Wel vindt de OR dat ook gekeken moet worden naar de redenen waarom het personeel na enige tijd overstapt naar een ander ziekenhuis. Ook moet er aandacht zijn voor scholing en moet duidelijk gecommuniceerd worden welke scholing gevolgd kan worden.

Bron: www.nationalezorggids.nl

Facebooktwitterlinkedin

de Nederlandse Vereniging voor én door Leidinggevenden Operatieafdeling