Ziekenhuis Tilburg overweegt sluiting SEH vanwege personeelstekort

  • -

Ziekenhuis Tilburg overweegt sluiting SEH vanwege personeelstekort

Tags :

Categorie : NIEUWS

Personeelstekort noopt het Tilburgse ETZ-ziekenhuis om één van de twee SEH-afdelingen waarschijnlijk versneld te sluiten. Het ziekenhuis onderzoekt deze optie om er dan na de zomer een beslissing over te nemen.

Het ETZ ontstond in 2016 uit een fusie tussen het St. Elisabeth Ziekenhuis en het TweeSteden Ziekenhuis. Onderdeel van de fusieplannen was al om de beide SEH’s op één locatie onder te brengen, maar pas op de langere termijn, namelijk rond 2025. Een tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen voor de SEH maakt dat het ETZ nu bekijkt of eerder samenvoegen, per januari 2019, een oplossing voor dit ‘nijpende en structurele probleem is’.

Volgens een woordvoerder zijn er wel voldoende SEH-artsen, maar kampt het ziekenhuis nu met de gevolgen van ‘het landelijke probleem van tekorten aan gespecialiseerde verpleegkundigen’. Het ETZ laat weten huisartsen, collega’s en externe partijen te betrekken bij het onderzoek naar de eventuele samenvoeging, en hoopt na de zomervakantie een knoop te kunnen doorhakken. ‘De ene locatie zit in Tilburg-Noord, de andere in Tilburg-Zuid’, aldus de woordvoerder. ‘We bekijken in het onderzoek wat er nodig zou zijn om niet te hoeven concentreren, wat daar dan voor nodig is en of dat reëel is.’

De zuidelijke locatie ETZ Elisabeth is de beoogde plek voor de eventuele samengevoegde SEH. In het Brabants Dagblad spreekt neuroloog en vicevoorzitter Edo Arnoldus van de Verenigde Medische Staf van ‘nood breekt wet’.

Bron: www.medischcontact.nl

Facebooktwitterlinkedin

de Nederlandse Vereniging voor én door Leidinggevenden Operatieafdeling