Author Archives: frank_1lz6jz0o

  • -

Gestructureerde communicatie tussen zorgverleners op een ok

“Dit niet lezen” . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Nu heeft u het toch gedaan en zijn we aan het communiceren! U kunt niet anders. Paul Watzlawick schreef al dat het onmogelijk is om niet te communiceren. Alles wat u doet, ook ‘niets’ doen, heeft invloed op een ander. Ieder gedrag is een vorm van communicatie. Op een operatiecentrum wordt dus voortdurend met elkaar gecommuniceerd.

Risico’s voor de patiëntveiligheid op een OK ontstaan door ineffectieve communicatie, verschillen in kennisniveau tussen disciplines, grote werkdruk of een slecht leer- en werkklimaat.

Lees Meer…
Facebooktwitterlinkedin

  • -

Doe mee met de OK Visie blogwedstrijd!

Tags :

Categorie : NIEUWS

Het leven van een medewerker op de ok gaat niet altijd over rozen: het ene moment maak je een klein vreugdedansje wanneer een gezond kindje ter wereld hebt gebracht na een spoedsectio, het andere moment vervloek je je baan na een dienst gedraaid te hebben van 14 uur. Soms vraag je je misschien af hoe die andere collega’s dat allemaal ervaren..

Heb jij ook de behoefte om jouw werkplek eens onder de loep te nemen en alles van je af te schrijven? Hoe leuk zou het zijn als dat dan ook nog gelezen wordt door die andere collega’s!

Lees Meer…
Facebooktwitterlinkedin